Placinta cu branza sarata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2016 | 20093 vizualizari

 

Se adunasera multe bucati de branza prin frigider si am zis sa le rezolv cumva. A iesit o placinta foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 250 g telemea de capra
  • 250 g telemea de oaie
  • 100 g branza de burduf
  • 800 g branza de vaci
  • 7 oua mici
  • 300g smantana
  • 100ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:

Foile se decongeleaza.

Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 4 oua, 100  smantana si 2 plicuri zahar vanilat. Eu am pus mixerul.

Se unge o tava cu ulei si se pune prima foaie lasand-o si pe margini.

Se unge cu ulei si se pune alta foaie si tot asa pana la 6 foi.

Se pune branza si se niveleaza.

Deasupra se pun celelalte 6 foi, una cate una, unse cu ulei.

Inainte de ultima foaie se pliaza si marginile peste placinta.

Se unge cu ulei pe deasupra si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20 minute.

Se scoate si se portioneaza.

Se amesteca 200 g smantana, 100ml lapte, 3 oua, 2 plicuri zahar vanilat si se toarne peste placinta.

Se introduce din nou in cuptor pentru 25-30 minute pana se rumeneste frumos.

Se scoate si se acopera cu un servet udat si stors pana se raceste.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Daca puneti si zahar devine o placinta dulce foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]