Placinta cu ciuperci

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2013 | 13869 vizualizari

 

Va propun aceasta placinta deosebit de gustoasa pentru orice eveniment si pentru orice ocazie, chiar si la ordinea zilei! Este minunata, aluatul este facut in casa, este moale si usor de lucrat iar compozitia de ciuperci divina! Celor care iubesc ciupercile, le va placea mult aceasta placinta!
M-am inspirat pentru aluat de la Paula, care mi-a sugerat ca este un aluat bun si moale!

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava de 35cm/25cm

Aluat:

  • 400 gr faina
  • 5 linguri de apa
  • 1 ou
  • 100 gr smantana/ iaurt gras
  • 100 gr unt/ margarina (moale)
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura:

  • 1 kg ciuperci
  • 1 legatura mica de marar
  • 250 gr telemea
  • 3 oua
  • sare si piper dupa gust

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 100 ml smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci:

Aluatul: se face deosebit de usor .

Punem toate componentele lichide ( si untul) intr-un castron si le omogenizam cu o lingura. Treptat adaugam faina amestecata cu sarea si framantam mai intai cu lingura apoi cu mainile pana cand aluatul devine omogen si nelipicios. Aluatul nu trebuie sa fie foarte moale dar nici tare, trebuie sa fie manevrabil. Daca vi se pare moale (ceea ce nu cred…) mai pudrati putina faina si framantati bine pana cand obtineti consistenta dorita.

Pregatim apoi compozitia de ciuperci astfel:  fierbem ciupercile intregi apoi le scurgem bine de apa si le tocam cat de marunt vrem in robotul de bucatarie sau cu cutitul.

Le punem intr-un castron si le amestecam cu branza rasa, mararul tocat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust. E bine sa gustati de sare  inainte sa o adaugati, daca branza e prea sarata s-ar putea sa nu mai fie nevoie.

Impartim aluatul in doua si intindem foile pe blatul de lucru uns putin cu ulei. Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem compozitia iar deasupra cealalta foaie pe care o intepam din loc in loc cu furculita.

Ungem suprafata aluatului cu amestecul de ou si smantana si coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste frumos.

Se serveste atat calda cat si rece, este un aperitiv deosebit, hranitor si delicios.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face si cu aluat de foietaj sau cu foi Phillo (foi pentru placinta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte sarate