Placinta cu ciuperci si pui

de mirela0911 in Pui, 1 Dec 2011 | 7403 vizualizari

 

By Miha, multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 150 ml apa
  • 20g drojdie proaspata
  • 1 lgt. sare
  • 1 lgt. zahar
  • 2 lg ulei de masline
  • faina cat cuprinde
  • Pt. umplutura:
  • 500g carne tocata de pui
  • 300g ciuperci champignon
  • 2 cepe potrivite
  • 1 lg pasta de ardei
  • 1/2 cana de supa
  • 1/2 cana bulion
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 50-100g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci si pui:

Se face din ingredientele de mai sus un aluat potrivit si care nu se lipeste de degete. Se lasa la crescut o ora.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei. Se adauga ciupercile curatate si taiate julien (sau cum doriti) si se lasa sa se caleasca pana scade apa. Se adauga carnea si se lasa pana se albeste, amestecandu-se din cand in cand. Se pune pasta de ardei, supa si bulionul. Se lasa sa fiarba pana scade apa de pe ele. Spre final se condimenteaza cu piper si sare (daca mai este cazul, pasta de ardei fiind sarata). Se ia de pe foc, se lasa la racit putin dupa care se adauga usturoiul taiat feliute mici si patrunjelul.

Din aluat se intinde o foaie dreptunghiulara si nu foarte subtire. Se aseaza umplutura pe mijlocul foii pe lungime. Partile laterale ale aluatului se cresteaza pana la umplutura si fiecare fasie se aseaza peste umplutura alternativ. Deasupra se rade cascaval si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau cel mai bine se lucreaza direct in tava). Se da la cuptorul preincalzit la foc mediu si se lasa pana capata o culoare frumoasa.

Se serveste calda alaturi de o muratura sau cu ce doriti. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci si pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Geantak (Placinta cu carne tatareasca)