Rulou de pui umplut servit cu legume

de nico15 in Pui, 22 Mai 2017 | 2245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 100 g de ciuperci
  • un sfert de ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de mustar Dijon boabe
  • Sare
  • piper
  • un sfert de lingurita de curcuma
  • 5 felii de bacon (feliate subtire)
  • 1 radacina de camote (150g)
  • Unt si lapte pentru piure
  • 2-3 buchetele de broccoli
  • 1 baby chayote
  • 1 baby tzuchini
  • 1 baby corn
  • cateva feliute de morcov
  • Sos de fructe de padure:
  • 100 g mure
  • afine
  • zmeura
  • 2 cubulete de unt
  • Sare
  • piper,
  • 2 linguri de vin rosu demi-dulce
  • Decor:
  • ceapa verde
  • chips de camote
  • flori comestibile
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de pui umplut servit cu legume:

Pentru inceput, curatam ciupercile si le vom taia lamele fine, spalam, curatam ceapa si usturoiul si le taiem fin. 

Punem o tigaie non aderenta si adaugam unt. Adaugam ceapa, ciupercile, usturoiul, curcuma si asezonam. Luam de pe foc. Punem o folie de plastic, deasupra asezam bucatile de bacon. Luam pieptul de pui si il vom aplatiza, dupa aceea in punem  peste bacon. Adaugam pe rand, mustar si farsa de ciuperci, dupa care rulam bine, cu ajutorul feliilor de bacon, dar pentru siguranta, vom lega cu ata alimentara ruloul. 

Astfel format, vom trage la tigaie in ulei, cateva minute ruloul, pana ce acesta va prinde culoare pe toate partile, dupa care il vom transfera in cuptor la, 180°C, pentru aproximativ 25 de minute.

Verificati din cand in cand, dupa expirarea timpului, il scoateti de la cuptor si lasati 10 minute in relax. Curatam radacina de camote de coaja si o vom taia in cubulete de marime potrivita si punem la fiert, cand acesta este fiarta, se pregateste un piure, in care se adauga lapte si unt, dupa care saram (se pregateste la fel ca si piureul de cartofi).  

Punem la fiert ( in apa cu sare) in vase separate, morcovul, brocolli impreuna cu fructul de chayote si baby porumbul. Baby tzuchini il taiem longitudinal si il vom pregati pe grill.

Dupa ce legumele sunt fierte, se scot iar legumele verzi, se introduc intr-un vas cu apa rece, pentru a nu isi schimba culoare cateva minute, dupa care toate mini legumele se trag repede in unt, la tigaie, cat sa prinda luciu si culoare.

Sosul de fructe, punem unt in tigaie adaugam fructele, lasam sa fiarba putin, adaugam vinul, asezonam si lasam sa se reduca. Punem sosul in blender, blenduim bine si strecuram.

  Decoram ca in imaginile alaturate (un chips de camote, ceapa verde) sau dupa imaginatia fiecaruia.  

    Pofta buna!

www.reteteleluisupernico.blogspot.com www,transilvaniahostel.blogspot.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de pui umplut servit cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Copanele de pui la cuptor