Placinta cu dovleac

de Ina in Dulciuri, 13 Sep 2016 | 13769 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina ( aproximativ )
  • un praf de sare
  • o cana cu apa rece
  • 2­-3 linguri ulei

Umplutura:

  • dovleac de placinta
  • zahar tos
  • scortisoara pudra

Zahar pentru pudrat

Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Punem faina intr-un vas incapator  formand in centru un crater in care presaram un praf de sare si putin ulei. 

Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin, incepand si framantatul. 

Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in 4­-6 bucati pe care le intindem cu sucitorul pe masa infainata, pana obtinem foi foarte subtiri. 

Ungem cu ulei foile si asezam pe jumatate din foaie un strat de dovleac ras peste care presaram 1-2 linguri cu zahar si praf de scortisoara.

Aducem capetele aluatului spre interior si rulam foaia astfel incat sa pastram in interior compozitia. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei. 

Taiem cu cutitul rulourile din tava formand astfel feliile de placinta pe care le ungem cu ulei.

Dam tava la cuptor 45­-50 minute, apoi scoatem placinta si o pudram cu zahar.  

Se poate servi si nepudrata daca umplutura este suficient de dulce.

TIPS-URI

1

Aluatul se poate utiliza imediat ce este preparat, fara a se mai lasa la odihnit.

2

Se foloseste obligatoriu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac copt