Placinta cu rabarbar

de La Ancuta in Prajituri, 19 Mai 2011 | 62093 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 5-6 tije de rabarbar
  • putin gris (~1 lingura)
  • 6 linguri de zahar (pentru spuma)
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rabarbar:

Curatam tijele de rabarbar si le taiem bucatele. Presaram apoi gris peste ele si amestecam.

Dam deoparte rabarbarul si ne ocupam de aluat.

Mixam bine galbenusurile cu zahar pana se albesc. Adaugam apoi laptele si uleiul si amestecam.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in aluat. Va rezulta un aluat mai gros, dar care totusi curge.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il intindem pe toata suprafata tavii. Asezam bucatile de rabarbar peste aluat.

Dam placinta la cuptor, la foc potrivit, pentru 10 minute.

Intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si zeama de lamaie si mixam pana devine lucioasa spuma.

Scoatem prajitura din cuptor si asezam deasupra spuma. Dam la cuptor, la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rabarbar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (33)

ella49 1

25.05.2011, 15:52

oana124 1

17.05.2013, 19:57

Cat de mare trebe sa fie cana?

La Ancuta 1

17.05.2013, 23:33

O cana de 250 ml. Important e sa folosesti aceiasi cana pentru a masura ingredientele.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA