reteta nr.1000
Este desertul meu preferat.
Puteti pune mai multe foi de placinta daca doriti.
Aceasta placinta cu ricotta si mascarpone se face foarte usor si iese foarte cremoasa, iar aroma vaniliei te cucereste. Este un desert fara zahar, perfect de servit in oricare moment al zilei.
Pentru Placinta cu ricotta si mascarpone, o reteta fina si gustoasa ai nevoie de cateva ingrediente: foi placinta, ricotta, mascarpone, indulcitor, oua, unt si lapte.
Cum se prepara Placinta cu ricotta si mascarpone, o reteta fina si gustoasa
Intr-un bol, se amesteca branza riccotta cu mascarponele, vanilia, indulcitorul si ouale.
Rupeti in bucatele 1 foaie de placinta si se amesteca in compozitia cu branza.
Se unge tava (25/20 cm) cu unt si se pune 1 foaie pliata in doua.
O ungeti cu putin unt si turnati deasupra compozitia cu branza.
Puneti deasupra ultima foaie de placinta pliata in doua .
Ungeti-o cu un pic de unt topit si varsati laptele deasupra.
Se coace placinta timp 35 de minute la 180 de grade C.
Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se portioneaza calda.
Se poate manca calduta sau rece si o puteti pudra cu zahar/indulcitor pudra.
La fel de buna este si Placinta cu vanilie, un desert minunat sau poti pregati acest Desert rapid cu miere si nuci.
Poate iti este de folos si reteta de Aluat pentru foi de placinta.