Placinta de gutui

de Teo in Prajituri, 10 Noi 2009 | 15593 vizualizari

 

Un desert de toamna parfumat cu .... "gutui amarui, cu puf galben ca de pui"...

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 1 cescuta cu apa/lapte/sifon
  • 1 cescuta (dar mai goala) cu ulei
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (cam 500 g)
  • 3 gutui mari
  • 10 linguri de zahar
  • 1/2 pachet margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de gutui:

Se framanta o coca mai moale si se imparte in doua foi.

Se unge tava, se tapeteaza cu hartie de copt si se asaza prima foaie. Apoi se asaza gutuile dupa ce au fost usor calite in prealabil cu 1/2 pachet de margarina si 10 linguri de zahar. Se asaza si a doua foaie, se taie patratele si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a racit se pudreaza.

TIPS-URI

1

  Facultativ, se poate adauga si coaja de la o lamaie

2

  Daca gutuile sunt prea zemoase cand se pot adauga 1-2 linguri de gris dupa ce au fost calite

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

liana_geicu 1

11.11.2009, 20:27

Marturisesc ca a fost foarte buna placinta (a ajuns coletul), dar cam putina. Ce e bun se termina repede..

danygospodina 1

13.11.2009, 21:28

F.F. buna, am facu-o azi, am pus si un mar, pentru pacalit fitele de d-ra. Si a fost cu mere, iar , la a doua felie, deja se transformase toata in gutui. A mers trucul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci