Placinta rapida cu branza dulce si stafide

de Sim0na in Prajituri, 27 Noi 2012 | 14450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat congelat
  • 1 kg branza dulce de casa
  • 6 oua
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri smantana acra
  • 100 g stafide
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rapida cu branza dulce si stafide:

Aluatul l-am lasat sa se decongeleze in frigider. Stafidele le-am pus in apa calduta si esenta de rom si le-am lasat sa se hidrateze.

Intr-un castron am batut ouale cu zaharul pudra, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Amestecul de oua l-am pus peste branza (branza mea a fost uscata, fiind foarte bine scursa), omogenizand compozitia. Am adaugat smantana, grisul, iar la final stafidele hidratate.

Intr-o tava unsa cu putin ulei am intins aluatul, acoperind si peretii tavii, apoi am pus amestecul de branza.  Am dat la cuptorul preincalzit, pentru 50 minute, sau pana cand prajitura este gata. Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am pudrat-o cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rapida cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Sim0na 1

28.02.2013, 11:55

Patricia Aluatul este cel asa cum ai banuit foetaj congelat Sper sa iti placa la fel de mult ca si noua!

babi5 1

23.08.2013, 14:03

Valclaudia 1

23.08.2013, 22:46

tare bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braduti