Placinta taraneasca cu mere

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 8 Noi 2016 | 29909 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor pentru aceasta reteta si vreau sa va spun ca este cea mai buna placinta pe care am mancat-o pana acum.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 75 g zahar;
  • doua plicuri de zahar vanilat;
  • 100 g unt moale;
  • un ou;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 200 g smantana;
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu;
  • jumatate de plic de praf de copt (5 g);
  • faina cat cuprinde (450 g).
  • Umplutura:
  • 1100 g de mere curatate de coaja si seminte;
  • 100 g zahar;
  • doua linguri gris;
  • o lingurita de pudra de scortisoara.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu mere:

Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie, smantana si bicarbonatul de sodiu si se omogenizeaza. Se pune faina treptat si praful de copt si se framanta pana cand se obtine o coca nelipicioasa. Se lasa la rece pentru cel putin 15 minute.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, dupa care se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa.

Se imparte aluatul in doua (eu nu le-am impartit in mod egal, am procedat la fel ca Merisor, am lasat partea de jos mai groasa, iar cea de sus mai subtire, cu toate ca foaia de sus a fost foarte subtire atunci cand am intins-o, riscand sa o rup sau sa nu mi-ajunga :D), se intinde prima foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se inteapa din loc in loc cu o furculita, dupa care se presara cele doua linguri de gris. Se intind merele peste foaie si se presara scortisoara peste ele. 

Pe masa unsa cu ulei se intinde cu ajutorul sucitorului a doua foaie, apoi se ruleaza pe el si se pune peste mere. Se inteapa si aceasta foaie, din loc in loc, cu furculita. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu mar si stafide