Placinte cu branza la tigaie

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2014 | 58060 vizualizari

 

Daca va este dor de gustul copilariei, va poftesc la placinte coapte in tigaie!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana
  • 20 gr drojdie
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

Umplutura:

  • 500 gr branzeturi date pe razatoare
  • 2 albusuri de ou
  • marar verde dupa gust
  • in plus, ulei pentru prajit 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza la tigaie:

Incepem cu amestecul de branzeturi; dam o raita prin frigider si tot ce insemna branza ramasa nemancata se da pe razatoare, se amesteca cu 2 albusuri de ou batute cu furculita iar la final adaugam marar verde tocat dupa gust.

Trecem la aluat: punem faina intr-un castron, impreuna cu sarea si facem o groapa in ea.

Separat se dizolva drojdia, amestecand-o cu cate o lingurita de faina si zahar.

Adaugam drojdia dizolvata in centrul castronului, punem apa calduta, amestecam, adaugam faina si cate o lingura de smantana pana incorporam toata cantitatea,framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Desprindem cate o particica din aluat, de marimea unei portocale, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem pe jumatate din suprafata ei amestec de branza, acoperim cu partea neunsa, lipim marginile cu furculita si prajim placintele in tigaie in ulei incins.

Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si servim.

Sunt tare bune, atat calde, cat si reci!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti cu branza