Placinte cu mozarella si parmezan

de xana in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2014 | 10301 vizualizari

 

Da, stiu ce o sa ganditi: 'Iar placinte?' :) dar ce sa fac daca am luat si eu virusul :)
Pentru aluat am tras cu ochiul la reteta Corinei http://www.bucataras.ro/retete/placinte-ardelenesti-59636.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 13 gr drojdie proaspata
  • 160 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • un praf de zahar
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • cca 200gr mozarella rasa
  • cca 100gr parmezan ras
  • oregano
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mozarella si parmezan:

Pentru aluat, frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza si ii adaugam 2 linguri de apa calduta. O punem in mijlocul fainii si o lasam cateva minute la odihnit pana face spuma(5 minute ar trebui sa fie suficiente). Dupa acest timp, incepem sa amestecam usor cu o lingura, adaugand restul de apa calduta, si sarea. Framantam apoi cu mana adaugand treptat uleiul, timp de 5 minute. Aluatul meu era putin lipicios, dar nu i-am mai adaugat faina, pentru ca m-am ajutat de aceasta la intins. L-am pus la crescut in cuptorul cu microunde, acolo e mereu ferit de curenti si imi cresc bine aluaturile(atentie, microundele trebuie sa fie scos din priza :)) ).

Cand aluatul si-a dublat volumul(l-am lasat cam 45 de minute), rupem bucatele pe care le intindem intr-o foaie subtire circulara. Ne ajutam de faina ca sa nu se lipeasca. Presuram pe aceasta oregano, mozarella si parmezan, dar nu mult pentru a le putea apoi impaturi. Aducem marginile spre mijloc si apasam usor, apoi intindem iar foaia cu branza inauntru, dar fara a o rupe.

Ungem o tigaie cu putin ulei si o incingem, apoi punem o placinta si cu ajutorul unei pensule o ungem cu ulei si pe partea cealalta. Le prajim pana se rumenesc si le servim calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mozarella si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branzeturi