Placinte de post cu urzici si tapioca la cuptor

de Valclaudia in Mancaruri de post, 1 Apr 2017 | 5419 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 ml apa calduta
  • 2 cuburi drojdie
  • 1 lingurita rasa sare de Himalaya
  • 1 lingura zahar tos
  • 1 kg faina alba proaspat cernuta
  • cca 50-70 ml ulei de masline

Umplutura:

  • cca 700 gr. urzici proaspete
  • 50 gr. perle de tapioca
  • 1 lingura legume deshidratate
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura amidon din porumb, diluata in 50 ml apa de la urzici

Pentru uns:

  • 2 linguri rase faina alba
  • cca. 20 ml apa rece
  • 1/2 lingurita rasa turmeric
  • susan alb de presarat deasupra
  • sare fina dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte de post cu urzici si tapioca la cuptor:

Preparam mai intai umplutura.

Urzicile se spala in mai multe ape, apoi se pun la oparit, in apa clocotita cu sare, pentru cateva minute.

Scurgem urzicile de apa (pastram o cana de apa in care au fiert urzicile) apoi le pasam cu blenderul, sa obtinem un piure foarte fin.

In apa de pe urzici fierbinte, adaugam 50 gr. perle de tapioca, sare si piper dupa gust si o lingura de legume deshidratate.

Fierbem pana devin perlele de tapioca transparente. Diluam amidonul in 50 ml apa de pe urzici, apoi il turnam peste compozitia de pe foc pentru a o ingrosa ca pe o budinca.

Lasam la racit, apoi amestecam cu piureul de urzici.

Pentru aluat, zdrobim drojdia intre degete intr-un castron incapator. Adaugam sare si 1 lingura de zahar, amestecam pana devine drojdia lichida.

Punem apa calduta peste drojdie, incorporam faina si la final uleiul de masline. Vom obtine un aluat elastic pe care il acoperim si il lasam 2 ore la dospit.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Intindem aluatul in foaie de 1/2 cm grosime. Decupam cercuri, la mijloc asezam cate o lingurita de umplutura si presam foarte bine capetele acoperind umplutura.

Asezam placintelele in tava tapetata cu foaie de teflon sau hartie de copt.

Pentru uns, amestecam doua linguri de faina cu 1/2 lingurita turmeric, adaugam 20 ml apa rece, amestecam si ungem apoi placintele cu acest amestec.

Presaram susan alb si sare dupa gust, coacem pana se rumenesc frumos si servim asa fierbinti sau dupa ce se racesc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte de post cu urzici si tapioca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de post cu conopida