Poale-n brau

de Rocsi in Prajituri, 30 Ian 2011 | 12362 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 400 ml lapte
  • 100 gr unt 80 % grasime
  • 270 gr zahar
  • 50 gr drojdie proaspata
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 1 kg branza de vaci
  • 3 oua
  • 200-250 gr zahar
  • 150 gr stafide
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de portocala
  • 3 lingurite de vanilie
  • zahar pudra + 2 oua pentru uns placintele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Aluatul:
Laptele il punem la incalzit pe foc, cat sa fie caldut.
Untul il topim si il lasam sa se racoreasca.
Intr-un bol punem drojdia facuta bucatele, o lingura zahar, o lingura faina si 5-6 inguri de lapte caldut.
Le amestecam bine, lasam drojdia la cald cam 15 minute.
Cernem faina intr-un bol mai mare, punem zaharul, sarea, vanilia si coaja rasa de portocala.

Le amestecam bine cu o paleta. Adaugam drojdia dospita si ouale care le batem spuma inainte. Incepem si framantam cu mana. 

Dupa ce acestea s-au incorporat bine, punem laptele treptat, framantam. Adaugam untul si framantam pana este bine incorporat.

Vom obtine un aluat elastic, usor de lucrat. Il acoperim cu un prosop curat, il lasam la loc cald si ferit de curent pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:
Umplutura o pregatim chiar inainte sa ne apucam de placinte.
Punem branza intr-un bol, ouale si zaharul. Le mixam pana sunt toate omogenizate.
Adaugam grisul, stafidele, coaja rasa de portocala, vanilia si le amestecam cu o paleta.
Este de preferat sa aveti o branza bine scursa si cremoasa.

Le introducem in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 40-45 de minute.
Le verificam cam dupa 35 de minute sa vedem cat de rumenite sunt si coapte, ca sa stim cat le mai lasam in cuptor.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar.

Le acoperim cu hartie de copt, apoi punem 2-3 prosoape groase si le lasam asa pana se racesc.
Reci, le transferam intr-un bol si le acoperim bine cu folie alimentara.
Nu stiu cate o sa va mai ramana reci, ca sunt asa bune ca nu o sa va puteti abtine din mancat atunci calde.
Din aceasta cantitate mie mi-au iesit 28 de placinte, pentru ca le-am facut mai micute.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si cirese