Pogacele

de Ancutsa in Dulciuri, 9 Oct 2016 | 3949 vizualizari

 

Am pregatit aluatul de pogacele asa cum pregatesc aluatul de la saleuri: am pus smantana si cascaval in aluat, insa asemanator si cu cel de la placinta cu carne, in sensul ca am pus si unt, l-am impaturit si l-am dat la frigider, repetand operatiunea de cateva ori, pentru a obtine mai multe straturi. Sper sa va placa si sa le mancati cu pofta :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina;
  • 250 g unt Rama Maestro 70% grasime (125 g in aluat si restul pentru impaturit);
  • 3 linguri smantana;
  • 2 lingurite sare;
  • 1 lingura zahar;
  • 20 g drojdie;
  • 1 ou;
  • 100 ml lapte caldut;
  • 60 g cascaval ras;
  • Pentru ornat: cascaval ras, chimen (sau alte seminte), 1 ou batut bine.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele:

Se amesteca laptele caldut cu drojdia si zaharul. Intr-un alt vas, mai mare, se amesteca faina cu 125 g de unt cu degetele, pana se face faramicios. Acum se adauga sarea, drojdia cu laptele si zaharul amestecate mai devreme, apoi un ou, smantana si cascavalul. Se amesteca si se framanta bine aluatul, pana se obtine un aluat bun de intins. Este putin dens la inceput. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut cam 30 de minute.

 Acum se intinde prima data aluatul pe masa presarata cu faina, se pun din loc in loc bucatele de unt (impartiti restul de unt cat sa va ajunga la 4 impaturiri). Se impatureste aluatul, se bate cu sucitorul putin, se da la rece pentru 20 de minute, apoi se repeta operatiunea.

Dupa fiecare impaturire, veti observa ca aluatul devine din ce in ce mai pufos, exact ca la aluatul de placinta.

La final, se intinde aluatul intr-o foaie nici prea subtire, nici prea groasa, deoarece dupa ce taiem in forme rotunde, se lasa la crescut in tava cam un sfert de ceas, dupa care se ung cu oul batut bine, apoi se presara cascavalul ras, chimen sau orice seminte va plac.

Se da tava la cuptorul incins, la foc potrivit, se lasa cam 15 minute pana devin aurii.

 

Timp total: aprox 2h 15min

Portii: aprox 200 de pogacele - depinde de cum le taiati, ale mele sunt mai micute

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/pogacele.html

TIPS-URI

1

Pentru ca pogacelele sa fie mai inalte si sa va bucurati de acele straturi pufoase, va recomand sa intindeti foaia un pic mai groasa decat am intins-o eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ancutsa 1

10.10.2016, 15:56

Va multumesc mult, ma bucur ca v-au placut!

Rocsi 1

10.10.2016, 19:58

Vreau si eu cateva!

Ancutsa 1

11.10.2016, 10:11

Rocsi, cu mult drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos