Pogacele cu jumari

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2011 | 5063 vizualizari

 

Delicioase pentru mic dejun ori cina, impreuna cu un pahar de lapte, sau rontaite simple ca si gustare…

 

INGREDIENTE

  • Aluat  
  • 250ml lapte
  • 1 ou (batut putin cu furculita)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri untura topita
  • 600g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  •   Umplutura  
  • 300g pasta de jumari
  • 1 lingurita chimion, macinat grosier
  • 1 ou pentru uns

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata mai sus si am setat-o pe programul de framantat si dospit.

Intre timp, am amestecat pasta de jumari( cumparata din comert)cu  lingurita de chimion si am impartit amestecul in trei. Separat intr-un bol, am batut oul pentru uns deasupra.

Cand aluatul a fost gata, l-am intins pe planseta infainata, am intins peste el o parte din jumari, l-am inpachetat si l-am dat la frigider, pentru 1h. Am repetat operatiunea inca de doua ori. La final, am decupat cu un pahar rondele de aluat  le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Cu o pensula, am uns rondelele cu ou, am presarat putin chimion si le-am copt cam 20’, la foc mediu.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

25.02.2011, 18:37

f bune imi plac f mult

mirela0911 1

25.02.2011, 19:19

ce-mi plac, eu cu iaurt le-as papa

Gabri 1

12.01.2015, 03:14

Foarte aspectos si sigur gustos.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari