Prajitura "Betiva"

de robert_b in Prajituri, 25 Dec 2014 | 22980 vizualizari

 

Un desert delicios, simplu si perfect pe masa de Craciun!
Se face din ingrediente simple, pe care toti le avem in camara!
La multi ani si Craciun Fericit!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr. unt
  • o cana de zahar
  • o cana nuci maruntite
  • 100 gr. rom
  • 1 pahar biscuiti sfaramati
  • 2 linguri cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Betiva":

Pregatim blatul asa: Mai intai pregatim toate ingredientele. Apoi separam in doua boluri albusurile si galbenusurile. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca si ele cu un praf se sare. Peste albusuri se pun galbenusurile frecate, zaharul si faina cu praful de copt. Se amesteca bine cu mixerul. O tava se unge cu putin ulei, apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava. Tava se da la cuptor pana ce se coace bine blatul si se face testul scobitorii (circa 30 de minute, la foc potrivit).

Pregatim crema asa: Zaharul si untul se freaca bine, pana ce untul se incorporeaza in zahar. Se adauga nuca, biscuitii pisati, romul, si cacaoa. Se amesteca bine. Peste blatul racit se pune crema, intr-un strat uniform. Se lasa la frigider peste noapte, pentru ca blatul sa se inmoaie.

TIPS-URI

1

La crema puteti pune 100 gr. de conicac,daca doriti,nu neaparat rom

2

Blatul se scoate din tava dupa ce s-a racit,pentru a nu se rupe

3

In aluat se poate adauga si coaja de portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Betiva"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile