Prajitura Bounty

de Steffy in Prajituri, 11 Iun 2014 | 24468 vizualizari

 

Multumesc Pushaa pentru reteta. A avut mare succes si chiar se aseamana la gust cu batonul Bounty.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 200 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • o lingura ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Blatul:

Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul. Apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pune laptele, cacaoa si faina in care se amesteca praful de copt si se omogenizeaza bine.

Se toarna aluatul in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 25 minute.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva caramelul. Se lasa la racit.

Crema:

Se pune laptele la fiert cu zaharul, zaharul vanilinat si grisul, pana se ingroasa. Cand incepe sa se ingroase, se adauga nuca de cocos, apoi untul si se amesteca bine. Se mai lasa 2 minute pe foc, amestecand continuu sa nu se lipeasca.

Glazura:

Cicolata se topeste pe baie de aburi. Ca sa fie mai fluida, adaugam peste ciocolata o lingura de ulei.

Asamblare:

Se insiropeaza blatul. Peste blat se pune crema putin calduta, iar deasupra glazura din ciocolata. Se lasa la rece pentru 2 ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca