Prajitura este delicioasa, eu am făcut-o doar cu glazura de ciocolata, de acea i-am dat aceasta denumire. O puteți face și cu crema pe care o găsiți în rețetele mele la prajituri, sub denumirea prajitura Brownies Cappucino.
Dati cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca.
Intr-o cratita, se pune 120 g de ciocolata rupta in bucatele, 100 g de margarina si cafeaua.
Se topeste la foc mic, amestecand continuu pana devine o compozitie omogena.
Se ia de pe foc si se lasa pana devine calda.
Cand s-a racit, adaugati zaharul si 1 fiola de vanilie, apoi pe rand, adaugati ouale, amestecand bine cu un tel sau mixerul dupa fiecare ou. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si sarea, amestecati incet, iar la urma, nucile (dacă nu aveți, puteți pune nuca de cocos).
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt.
Se da la cuptor cam 25 min, apoi se lasa sa se raceasca.
Glazura: Amestecati 20 g de margarina cu 80 g de ciocolata si 2 lingurite de cafea, se da la foc mic si se amesteca continuu, pana se topesc toate ingredientele. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca bine la temperatura camerii.
Cand s-a racit glazura, se intinde deasupra cremei, apoi dati-o la rece pentru 2 sau 3 ore.
Dacă doriți, o puteți orna.
Pofta buna!