Prajitura cu branza

de Dea_Dea in Prajituri, 12 Iun 2013 | 9622 vizualizari

 

O prajitura cu foi fragede care a facut senzatie in casa :))

 

INGREDIENTE

FOILE :

  • 300 gr faina(+3 linguri)
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 linguri smantana
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ou

UMPLUTURA:

  • 500 gr branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

FOILE :

Faina(300 gr) se pune in castron , se pune sarea, zaharul si praful de copt, se amesteca si se face gaura in mijloc.

Se pune smantana si oul, se omogenizeaza, se adauga si uleiul si se framanta pana obtinem un aluat care poate fi intins. Am mai adaugat inca 3 linguri de faina ca a fost prea moale.

UMPLUTURA:

Branza cu zaharul , esenta de vanilie si oul se mixeaza bine.
Se adauga grisul si se amesteca.

PREPARARE:

Se imparte aluatul in doua. Se pudreaza masa cu faina si se intinde foaia.Se pune foaia in tava (20x30) tapetata cu hartie de copt, se pune branza , iar deasupra iarasi punem poaie si intepam cu furculita din loc in loc.

Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40-50 min.

Se scoate si se lasa la racit pe gratar .

 

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

In loc de ulei se poate pune unt topit , sau untura.

2

Se poate pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza - Rakoczi