Prajitura cu branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 11 Oct 2012 | 8714 vizualizari

 

Cred ca stiti deja ca nu imi place sa fac risipa (adica sunt cam zgarcita :D). Cam asa s-a intamplat si de acesta data cu niste branza de vaci pe care o aveam in frigider. Astfel am gasit acesta prajitura la Edith si v-o recomand. Se face cat ai clipi, dar se mananca la fel de repede :).

 

INGREDIENTE

  • Compozitia 1:
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 320 g faina
  • 1 praf de sare
  • Compozitia 2:
  • 200 g branza de vaci
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

Incepem cu pregatirea primei compozitii. Mixam bine ouale cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi uleiul in fir subtire iar apoi laptele. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in compozitie amestecand pana se incorporeaza.

Pregatim apoi compozitia a doua. Mixam bine branza cu zaharul si oul. Adaugam coaja de lamaie si vanilia iar la final stafidele.

Amestecam bine cele doua compozitii iar amestecul obtinut il turnam in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem la foc potrivit ~30 de minte sau pana trece testul scobitorii. Prajitura va avea interiorul usor umed.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se portioneaza. Eu am pudrat-o usor cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos