O prajitura care mie imi place foarte mult! Reteta o am din caietul de prajituri al bunicii mele!:X
Blat: galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul si praful de sare.
Adaugam uleiul, laptele si continuam sa mixam.
Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de galbenusuri si mixam bine pana la incorporarea completa.
Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei si dam la cuptor pana cand se rumeneste foarte usor deasupra!
Crema de branza: intr-un vas punem branza, grisul, ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie, coaja de lamaie si mixam bine.
Apoi scoatem tava din cuptor, intindem crema de branza deasupra, presaram stafidele si dam din nou la cuptor pana cand se incheaga branza.
Cand branza a prins o usoara crusta aurie deasupra, mixam albusurile spuma cu praful de sare si otetul pana se intaresc.
Apoi adaugam lingura cu lingura zaharul si mixam in continuare pana cand obtinem o bezea lucioasa.
Scoatem din nou tava, intindem bezeaua deasupra si o dam la cuptor pana cand bezeaua se maroneste usor.
Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste!
Pofta buna!
1
Putem inlocui stafidele cu merisoare.
2
Otetul se adauga in bezea pentru ca prajitura sa se poata taia cu usurinta cand e gata!
3
Tava folosita de mine are dimensiunea de 25/36 cm.