Prajitura cu branza si bezea

de Adinacarla in Prajituri, 5 Sep 2010 | 5681 vizualizari

 

http://www.bucataras.ro/retete/10574/prajitura-cu-branza-si-bezea.html estesursa mea de inspiratie, doar ca
am modificat foarte putin,cu ce aveam eu prin casa

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 4 oua intregi
  • 10 linguri de ulei
  • 15 linguri de lapte
  • 15 lingur pline faina
  • 15 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf
  • 2 linguri de cacao
  • Crema:
  • 500 g brnaza de vaci
  • 200 zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 vanilii
  • 6-7linguri de gris asta depinde cat de moale e compozitia
  • Spuma:
  • 4 albusuri
  • 150 zahar
  •  bombonele de cicocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si bezea:

Am amestecat toate ingredientele pentru blat si le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Apoi am amestecat compozitia pentru crema si apoi am asezat-o peste blat in tava.

Am dat tava la cuptor 30 de minute. Cele 4 albuse le-am batut spuma impreuna cu zaharul si le-am pus peste blatul din tava si am reintrodus din nou tava la cuptor pentru inca 15 minute pana cand spuma s-a rumenit. Imediat ce am scos-o din cuptor am presarat deasupra prajiturii bombonele din ciocolata pentru decor.

Multumesc Nadina pentru reteta...a fost foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitane umplute