PRAJITURA CU CAISE

de Alexandra Burz in Prajituri, 4 Iul 2015 | 3094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 300 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 gr caise
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri gelatina
  • apa
  • 1 varf de cutit sare de lamaie
  • bombonele pt decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU CAISE:

BLATUL:

  • Separam albusele de galbenusuri.
  • Albusele le batem spuma tare cu 150 gr zahar si 2 vanilii.
  • Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt.
  • Incorporam galbenusurile in spuma.
  • Adaugam faina si amestecam de sus in jos.
  • Coacem intr-o tava tapetata cu margarina si faina aprox 15 minute la 180 grade.

SIROPUL:

  • Amestecam 200 ml apa cu 100 gr zahar, 2 vanilii, esenta si sarea de lamaie.

ASAMBLARE:

  • Insiropam blatul.
  • Pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic.
  • Turnam budinca fierbinte peste blat.
  • Aranjam caisele taiate felii
  • Pregatim gelatina conform intructiunilor de pe plic si turnam peste fructe.
  • Decoram cu frisca si bombonele

 

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CAISE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi fragede si mere