Prajitura cu ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Ian 2017 | 11051 vizualizari

 

E ciocolina, nu ciociolina.....am vazut eu o reteta la bucataras Lavinia si mi-a placut,m-am inspirat, ca nu ma pot abtine si nu pot sa urmez o reteta cap coada, cam fac eu ce-mi trece prin bibilica......

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 g unt Pilos 82% grasime
  • 40 g cacao
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 70 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 fiole de esenta de rom
  • 200 ml frisca lichida
  • 160 g ciocolata Kandia 75% cacao
  • 100 g nuci prajite si macinate amestecate 100 g gem de prune
  • 200 ml frisca batuta
  • sos de ciocolata
  • sirop de visine
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Mai intai, asezam o cratita cu apa pe foc sa fiarba. Intr-un castron de inox, punem cacao cu 150 g zahar, adaugam frisca lichida, amestecam, asezam castronul peste cratita cu apa fierbinte, amestecam si adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pana se topeste zaharul si ciocolata. Tragem castronul de pe aburi si adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecam bine si repede. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma, se adauga restul de zahar, 50 g si se mixeaza bine. Impartim crema de ciocolata in doua parti egale. Intr-o parte, adaugam faina si praful de copt, omegenizam si apoi adaugam spuma de albusuri, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o forma patrata, 24/24, cu pereti detasabili, turnam compozitia in forma si dam forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. cat sta blatul la cuptor ne ocupam de crema. Mixam untul la temperatura camerei, adaugam esenta de rom si putin cate putin din crema de ciocolata, oprim 2 linguri de crema de ciocolata. Omogenizam bine, apoi incorporam amestecul ce nuca cu gem de prune. Cele 2 linguri de crema de ciocolata le amestecam cu 200 ml frisca batuta ( am folosit smantana dulce  cu 30% grasime  pentru obtinerea de frisca). Acest amestec il folosim pentru decor.

Dupa ce blatul s-a copt, il lasam sa se raceasca bine, apoi il taiem in doua, insiropam cu sirop de visne, intindem mai mult de jumatate din crema peste primul blat, apoi asezam blatul al doilea, intindem restul de crema, portionam si ornam cu frisca amestecata cu crema de ciocolata, peste, ornam cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale