Prajitura cu ciocolata (fara coacere)

de alilianaa in Dulciuri, 1 Iun 2016 | 4929 vizualizari

 

Usor de facut. Cam grea, ce-i drept. 

 

INGREDIENTE

  • Biscuiti - un pachet jumatate de Petit Beure
  • Crema:
  • 200m l frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra,
  • 3 linguri zahar pudra + 3 oua,
  • 350 g lapte,
  • doua lingura amidon,
  • o lingura 1/2 cacao,
  • esenta rom,
  • 150 g unt,
  • un praf de sare,
  • 6 linguri zahar
  • Sirop: apa,
  • zahar (cat vreti de dulce),
  • esenta de portocala.
  • Zaharul si apa se pun la fiert, la final se adauga esenta de portocale
  • Fructe:
  • 10 capsuni
  • Ornamente: bombonici vesele multicolore
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata (fara coacere):

Ganache: toaca ciocolata si pune-o intr-un bol. Incalzeste frisca pana la puncttul de fierbere adaug-o peste ciocolata, adauag zaharul pudra  si amesteca pana se topeste toata ciocolata. Crema se da la rece.

Mixeaza bine ouale cu zaharul pana ce rezulta o crema  crescuta. Adauga amidonul si cacaoa, esenta de rom. Omogenizeaza. Adauga laptele caldut, omogenizeaza si pune compozitia pe foc.  Va fierbe pana cand crema va fi ca o budinca Cand este gata, pune crema la racorit si la final adaugi untul. Mixeaza bine pana se incorporeaza total. Cat crema mai este inca calda, adauga ganache-ul de ciocolata si mixeaza energic pana este incorporat tot.

Da crema la rece.

Intre timp pregateste o tava ( eu am folosit dreptunghiulara de yenna ( a se vedea dimnesiunea in poze), tapeteaz-o cu o folie de plastic ( eu am folosit folie de impachetat, inainte am umezit tava ca folia sa se fixeze). Pune o parte din crema pe fundul tavii, trece biscuitii prin siropul de mai sus si pune-i unul langa altul pana se intregeste o foaie. Peste ei se pune crema, capsuni felii, un rand de biscuiti si tot asa. La final se inchide prajitura cu un strat de biscuiti. Trebuie sa impartiti corect crema sa se ajunga.

Se inveleste prajitura cu folie si se da la rece pentru cateva ore.

 

Cand se serveste  peste tava se yenna se aseaza tava ce va constitui support pentru prajitura, se rastoarna, se scoate folia si se ,,gateste” dupa cum ne convine. Eu am preferat simplu, doar cu cateva bombonici. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

alilianaa 1

02.06.2016, 22:31

Zamfira, Daniela multumesc frumos.

alilianaa 1

02.06.2016, 22:32

Miki..multumesc de atentionare, am rectificat, Multumesc!

miki_a 1

03.06.2016, 09:25

Cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert guguluf cu afine si iaurt