O PRAJITURA DE SUFLET!
PENTRU BLAT:
PENTRU GLAZURA:
Pentru inceput ne apucam de blatul prajiturii.Spargem ouale separam albusul de galbenus,albusul il batem pana se intareste,apoi adaugam zaharul si il mixam bine pana ce zaharul se topeste,apoi adaugam si galbenusurile si 300ml lapte.
Separat faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam peste oua.Turnam aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapata cu faina si dam la cuptor circa 30 min.Lasam blatul sa se raceasca si apoi il taiem cubulete.
Pentru glazura prajiturii noastre punem intr-o oala 100ml lapte si adaugam zaharul.Lasam sa se topeasca zaharul adaugam cele 4 lingurite de cacao.
Pentru a nu ramane cocoloase amestecam bine cu un tel.
Mai lasam la foc circa 5 min si stigem focul.
Adaugam untul taiat cubulete si esenta de rom,amestecam pana ce untul se topeste.
Dupa ce totul e gata si pregatit urmeaza ultimul pas.
Fiecare cubulet al blatului se trece prin glazura si apoi prin fulgii de cocos.
Cel mai bine este sa facem asta cat glazura este calda,dar daca nu terminati cel mai bine este sa reincalzim glazura
SPOR LA GATIT!!!