Prajitura cu ciocolata si piper

de _Alina_ in Prajituri, 8 Apr 2013 | 4214 vizualizari

 

Incepem saptamana in forta cu cate o felie de prajitura "hot".

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 70 g zahar tos
  • 50 g zahar brut pudra
  • 100 g faina
  • 3 lgt cu varf cacao
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • 1 si 1/2 lgt piper cayenne
  • Glazura:
  • 90 g ciocolata amaruie (75 % cacao)
  • 1 lgt ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si piper:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spume cu zaharul tos.

4. Mixam galbenusurile spuma cu zaharul brut.  

5. Amestecam usor cu o spatula galbenusurile cu albusurile. 

6. Faina, praful de copt, cacaoa, si piperul cayenne, apoi incorporam totul in ouale batute cu ajutorul spatulei. 

7. Punem compozitia intr-o tava (eu am avut o tava conica cu baza de 19 cm  tapetata cu hartie de copt) introducem in cuptor pana cand trece testul scobitorii, la mine a durat 30 min. 

Glazura:

Punem ciocolata impreuna cu uleiul intr-un vas pe baie de aburi si o topim. Glazuram apoi prajitura racita.

TIPS-URI

1

Puneti piper cayenne dupa gust, eu am pus cate 1/2 de lingurita odata, am amestecat, apoi am gustat.

2

Daca nu gasiti piper cayenne puneti pudra de chili.

3

Reducand cantitatea din blat, puteti pune piper cayenne si in glazura de ciocolata. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si piper" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Vieneza (2)