Prajitura cu foi de napolitana

de Teo in Prajituri, 21 Noi 2009 | 22715 vizualizari

 

este o prajitura foarte fina pe care am descoperit-o intr-o revista...sper sa va placa si voua

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 cana nuci prajite, taiate
  • 1 cana stafide
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 foi mari de napolitata
  • CREMA
  • 150 g zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 pachet margarina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana:

Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga nuca, stafidele si praful de copt, faina. Compozitia se asaza in tava unsa si tapetata bine cu faina. Se coace la foc mic.

Separat, galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, se adauga cacaoa si margarina frecata si ea in prealabil; se adauga si putina esenta de rom.

Se asaza astfel, foaia de napolitana, strat de crema (subtire), blatul, crema, apoi ultima foaie de napolitana care se unge si ea cu 2-3 linguri de crema. Acest strat de crema trebuie sa fie ff subtire doar ca sa se lipeasca nuca de cocos si ciocolata (se rade) cu care se presara deasupra. Se asaza deasupra o folie si un capac peste care se pune ceva mai greu pentru presat. Se taie peste 2-3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu crema de vanilie