Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

de Rocsi in Prajituri, 22 Mar 2015 | 8683 vizualizari

 

O prajitura cu o crema fina, un blat bine insiropat, aromata...tot ce ne trebuie pentru un rasfat alaturi de cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 2 linguri cacao
    • 4 linguri faina
    • 2 linguri apa rece
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de rom
    • un praf de sare
    Crema:
    • 170 gr ciocolata amaruie
    • 200 ml frisca lichida
    • 150 gr crema de branza
    • 2 linguri cu varf smantana
    • 1 lingura amaretto
    • semintele de la jumatate pastaie de vanilie
    Pentru insiropat:
    • 1/2 cana de cafea preparata
    • 3 linguri amaretto
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza:

Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta, iar la final punem esenta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute. Cand este gata il scaotem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe latime.

Crema: Amestecam frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele, le punem pe baie de aburi, pana ciocolata se topeste. In acest timp amestec continuu in ea. Dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore, pana se intareste bine. Dupa ce a stat la frigider, o scoatem si o mixam pana devine spuma. Intr-un bol punem crema de branza, smantana, semintele de la pastaia de vanilie, amaretto si le amestecam. Cele doua creme le amestecam. Peste cafeaua pregatita punem amaretto. Luam prima jumatate de blat, o insiropam, punem cam 1/2 din crema si o nivelam. Asezam al 2 lea blat, insiropam, punem crema (mai oprim 3-4 linguri) si o nivelam. O dam la rece pentru 2 ore.

Dupa acest timp o scoatem, o portionam, iar crema oprita o punem intr-un pos si ornam fiecare prajitura.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah-Mat (for Miruna)