Prajitura cu gem

de Bunica in Prajituri, 6 Oct 2009 | 22765 vizualizari

 

Cea mai usoara prajitura posibila.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3-4 linguri de gem
  • 2 linguri cacao 250 g. zahar
  • 400-500 g. faina
  • 12 linguri ulei 1 pachet praf de copt
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem:

Din toate ingredientele amestecate se obtine o coca moale ( putin mai vascoasa decat cea de chec).

Se unge o tava 25 /35cm. si se tapeteaza cu hartie de copt.Se toarna compozitia in tava si se introduce in cuptorul incins. Se tine in cuptor 25-30 min.( se face testul cu scobitoarea).

Cat sta prajitura la copt se face o glazura putin legata din:10 linguri zahar, 8 linguri apa si 2 linguri cacao.

Cand prajitura este coapta se lasa sa se raceasca , se inteapa cu  scobitoarea foarte des si se toarna glazura.

TIPS-URI

1

Se poate pune deasupra si nuca macinata.

2

Este indicat ca gemul sa fie acrisor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi cu suc de rosii si crema de branza