Prajitura cu jeleu de visine si crema de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 19 Ian 2014 | 12700 vizualizari

 

Pufoasa,aromata si delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de migdale
  • Jeleu de visine:
  • 450 g visine congelate fara samburi
  • 4 linguri amidon
  • 50 ml apa
  • 150 g zahar
  • Crema de ciocolata:
  • 300 ml lapte
  • 5 linguri Nesquik
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri fineti/nutella
  • 4 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • Glazura 1 :
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 80 ml frisca lichida
  • Glazura 2:
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri frisca lichida
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de visine si crema de ciocolata:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul amestecat cu zaharul vanilat si mixeaza pana devin tari si lucioase. Separat freaca galbenusurile cu uleiul si esenta de migdale. Adauga galbenusurile peste albusuri amestecand usor. Amesteca faina cu praful de copt si cerne-o in prealabil. Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri amestecand de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute (testul scobitorii). Lasa blatul la racit pe un gratar apoi taie-l in doua.

Intr-o craticioara pune la fiert visinele cu zaharul pana se topeste zaharul. Paseaza visinele cu ajutorul unui blender pana devin un piure fin. Dilueaza amidonul cu apa apoi adauga-l peste piureul de visine. Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Pe o tava pune primul blat si unge cu crema de visine.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Adauga treptat Nesquik-ul, cacaua si amidonul. Toarna treptat din laptele fierbinte amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Pune amestecul pe foc amestecand continuu pana prinde consistenta. Lasa budinca la racit apoi adauga romul si nutella.

Hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute. Topeste gelatina (Atentie sa nu fiarba) apoi adaug-o peste crema de ciocolata . Mixeaza frisca (nu foarte tare ,doar cat sa prinda consistenta) apoi adauga treptat din crema de ciocolata. Introdu crema in frigider amestecand din cand in cand pana se intareste usor.(atat cat sa nu curga)

Pune crema peste jeleul de visine apoi acopera cu al doilea blat si da prajitura la rece pentru minim 5 ore. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit indeparteaza marginile si portioneaza prajitura .(mie mi-au iesit 15 bucati)

Topeste ciocolata cu frisca apoi pune glazura pe fiecare prajitura. Da-le la rece pana se intareste ciocolata.

Pentru a doua glazura topeste ciocolata alba cu frisca apoi pune cate 1 lingurita de ciocolata in mijlocul fiecarei prajituri si las-o sa se prelinga peste glazura de ciocolata cu lapte.

Presara fulgi de ciocolata si baga-le la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de visine si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine cu fondant