Prajitura cu mac si cocos

de Maria68 in Prajituri, 4 Feb 2012 | 9801 vizualizari

 

Astazi, 3 februarie, este o zi speciala pentru familia noastra! Este ziua de nastere a baiatului nostru cel mare , Danut....La multi ani!!!!!!
Si cum de abia am terminat de sarbatorit ziua printesei noastre Andrada(7 ani) ,hopa... ca ne-am prezentat pentru o noua petrecere:)!!!!!
Este primul an cand nu am pregatit un tort.Probabil fiind datele prea apropiate ,a tinut cu tot dinadinsul sa-i pregatesc prajitura lui preferata, prajitura cu mac si cocos.

 

INGREDIENTE

 Pentru blat:

  • 10 albusuri
  • 200gr zahar
  • 100 gr. cocos
  • 100gr. mac

Crema:  

  • 10 galbenusuri  
  • 200gr. zahar  
  • 3 linguri faina,
  • 300ml. lapte  
  • 1/2 praf de copt,
  • o margarina.

Pentru decor ne trebuie 3 pachete biscuiti PICNIC.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si cocos:

Albusurile cu zaharul se bat spuma. Se adauga treptat cocosul, macul macinat,faina si praful de copt. Se amesteca incet dupa care se pune la cuptor.
Intre timp amestecam ingredientele pentru crema: galbenusurile, zaharul faina si laptele pana devine o ingroseala si se fierbe amestecand continuu. Dupa ce s-a racit adaugam margarina si amestecam incet.

Se intinde pe prajitura crema obtinuta si decoram cu biscuitii PICNIC.

Daca doriti se poate orna  cu frisca fiecare biscuite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Richatos