Prajitura cu mascarpone

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Mai 2015 | 10784 vizualizari

 

1 mai muncitoresc,deci se munceste,asa si eu pe la bucatarie mi-am facut de lucru.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca prajita si macinata
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1 lamaie ,coaja si zeama
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 1 cutie de mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 350 g crema cu cacao chocremeo de la Kaufland
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri zahar
  • Ornat
  • frisca
  • 300 ml smantana dulce peste 35% grasime
  • 100 ml smantana de gatit 15 % grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • Sos de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone:

Blat : Albusurile cu un  praf de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Adaugam coaja si zeama de lamaie si mai mixam 2-3 min.Galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugand uleiul ca la maioneza,apoi le turnam peste bezea si amestecam cu o lingura,pana omogenizam compozitia.La final adaugam nuca,faina si praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 28/20 cm,apoi turnam compozitia in tava,uniformizam si bagam tava la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca blatul.Dupa ce s-a racit il taiem in 3 parti.

Sirop.Siropul il pregatim la rece,frecam nessul cu zaharul pana se topeste si adaugam apa sa diluam.

Crema : Cele doua galbenusuri le mixam cu zaharul si apoi le punem pe baie de aburi pana incepe sa se ingroasa.Se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se adauga mascarpone si se omogenizeaza. Se lasa la frigider 30 min.Apoi de amesteca cu crema de cacao.

Frisca : Intr-un vas inalt punem smantana dulce (care este groasa) si smantana de gatit ( care este foarte lichida),adaugam si zaharul si apoi incepem sa mixam pana obtinem o frisca ferma.

Asamblare :

Dupa ce am sectionat blatul, asezam prima foaie o insiropam,adaugam o parte din crema,intindem uniform crema,apoi adaugam foaia a doua,o insiropam, intindem crema peste care punem ultima foaie, la fel o insiropam si intindem restul de crema.Portionam si ornam cu frisca si sos de ciocolata. De preferat sa stea la rece cateva ore, dar daca nu aveti rabdare mancati ca nu-i bine sa poftiti.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ligia Bxl 1

02.05.2015, 11:17

ce bun

Teo 1

03.05.2015, 23:04

savuroasa!

mirela0911 1

04.05.2015, 15:04

Delicioasa prajitura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars