Prajitura cu mere si nuci

de ralu_ca in Prajituri, 30 Oct 2013 | 26386 vizualizari

 

de toamna tarzie...

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 5 linguri smantana
  • 5 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf copt
  • 1 praf sare
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja razuita portocala
  • putin pesmet
  • umplutura:
  • 2 kg mere
  • 10 linguri zahar
  • scortisoara
  • 1 cana nuca macinata
  • 2 fiole esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si nuci:

Pentru umplutura, am ras merele ( cu coaja ) le-am calit cu zaharul. Cand s-au inmuiat si s-a lasat zeama am adaugat nucile, esenta rom si scortisoara, apoi am lasat sa se racoreasca.

Faina am pus-o intr-un castron in care am adaugat untul taiat cubulete, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, sare, smantana, praful de copt, coaja de portocala rasa, apoi am omogenizat pana am obtinut un aluat nici prea tare, nici prea moale astfel incat sa se poata intinde. Aluatul l-am impartit in doua. O parte am intins-o pe hartia de copt in tava, intepat aluatul cu furculita si l-am introdus la cuptor 10 min. Dupa ce am scos tava am presarat putin pesmet, am turnat compozitia de mere. Am intins si a doua foaie si am intepat cu furculita. Am introdus la cuptorul preincalzit approx 1 ora. Se portioneaza dupa ce se raceste si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]