Prajitura cu mousse de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 8 Feb 2014 | 12483 vizualizari

 

Un deliciu super ciocolatos :D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 200 g zahar
  • 160 g faina
  • 30 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 7 linguri ulei

Sirop:

  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • 2 lingurite esenta de rom

Crema:

  • 250 g ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 450 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina

Glazura/Decor:

  • 250 g ciocolata
  • 120 ml frisca lichida
  • 1/2 plic glazura de caramel Dr. Oetker+2 lingurite de apa
  • 50 g nutella
  • 1 napolitana cu crema de ciocolata si alune zdrobita
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de ciocolata:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana devin cremoase si isi dubleaza volumul apoi adauga uleiul.

Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si restul de zahar pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga galbenusurile peste albusuri amestecand usor cu o spatula .

Amesteca praful de copt cu faina si cacaua.

Adauga treptat mixul uscat peste albusuri amestecand de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Tapeteaza o tava (35/25 ) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in doua pe orizontala.

Caramelizeaza zaharul pana devine usor maroniu apoi stinge-l cu apa si lasa siropul pe foc pana se topeste complet zaharul.

Lasa-l la racit si adauga esenta de rom.

Pentru crema pune 250 ml frisca pe foc pana ajunge la punctul de fierbere.

Adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca usor pana se topeste complet.

Adauga treptat cate un galbenus amestecand bine dupa fiecare.

Hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute.

Topeste gelatina pe foc mic/baie de abur(atentie sa nu fiarba ) apoi adaug-o peste ciocolata.

Mixeaza restul de frisca apoi adauga ciocolata amestecand usor cu un tel pana este bine incorporata.

Insiropeaza primul blat si pune crema de ciocolata.

Acopera cu al doilea blat ,insiropat in prealabil si da prajitura la rece pentru 2-3 ore sau pana se intareste crema.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte de fiecare data indeparteaza marginile apoi portioneaza prajitura in bucati potrivite.(15-18 bucati)

Topeste ciocolata cu frisca lichida si glaseaza fiecare bucata.

Amesteca praful de glazura de caramel cu 2 lingurite de apa rece si traseaza dungi peste glazura de ciocolata.

Da prajiturile la rece pana se intaresc complet ambele glazuri.

In mijlocul fiecarei prajituri pune cate un sfert de lingurita de nutella.

Peste nutella presara napolitana zdrobita si da prajiturile la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de ciocolata