Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 7 Feb 2016 | 7728 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar tos
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 5 linguri apa minerala
  • 100 gr. nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • 5 linguri faina alba proaspat cernuta

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 400 gr. frisca Hulala

Decor:

  • 50 gr. ciocolata alba
  • 50 gr. ciocolata amaruie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de ciocolata:

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu praful de sare.

Mixam galbenusurile cu zaharul tos, esenta de rom si praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apa minerala in fir subtire, apoi incorporam pudra de cacao, nuca macinata, spuma de albusuri si faina,cu grija,sa nu iasa aerul din albusurile batute.

Tapetam forma rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia in tava si dam blatul la copt cca 35 minute pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul la racit pe un gratar si ne ocupam de crema.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pe baie de apa pana obtinem o crema ferma pe care o dam apoideoparte si o amestecam cu pudra de cacao si esenta de rom. Lasam la racit complet.

Frisca se mixeaza pana devine ferma, apoi adaugam crema fiarta in frisca, lingura cu lingura pana la incoprorarea completa. Dupa fiecare lingura mixam inainte de a o adauga pe urmatoarea...

Crema astfel obtinuta se repartizeaza peste blatul cu nuca.

Deasupra radem ciocolata alba si neagra.

Dam la rece cel putin 1 ora inainte de servire.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata