Prajitura cu nuca si miere (de post)

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Aug 2010 | 28854 vizualizari

 

din categoria cu ce avem prin casa.

 

INGREDIENTE

  • 3 pahare de apa
  • 1 pahar de ulei
  • 3-4 pahare de faina
  • un pahar de zahar
  • 5 linguri de miere
  • esenta de vanile
  • esenta de rom
  • o mana de nuci
  • stafide
  • 1 praf de copt
  • cacao
  • glazura:
  • 6 linguri de zahar
  • 6 liguri de apa
  • 6 linguri de ulei
  • 2inguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si miere (de post):

Mixam zaharul cu apa, pentru inceput pana se dizolva zaharul, adaugam pe rand celelalte ingrediente, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi adaugam mierea, esenta de vanilie, nuca macinata si stafidele.

Oprim 2 linguri de compozitie si le amestecam cu una de cacao.

Tapetam o tava dreptunghiulara cu faina si hartie de copt si turnam compozitia rezultata in tava, peste care vom pune si compozitia de cacao pe care o imprastiem cu ajutorul unei furculite prin toata tava.

Dam la cuptor circa 20-25 de minute, verificam facand testul cu scobitoarea.

Intre timp pregatim glazura:
Amestecam toate ingredientele si le punem la foc mic pana da un clocot, doua, apoi lasam sa se raceasca.

Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se racoreasca si apoi turnam glazura peste ea, eu am taiat-o mai intai si apoi am pus glazura pentru ca i-am dat si lui Andutu si i-am oprit fara glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si miere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

marianay 1

19.11.2011, 15:35

Buna tuturor !
Sunt foarte curioasa daca intr-adevar a incercat sa faca cineva acesta reteta , pentru ca nicidecum nu se coace in 25 min ....!!!!!!
S-aveti spor la treaba !

gaby_duceag 1

19.11.2011, 16:21

marianay, timpul de coacere, la orice reteta, nu doar la aceasta, difera in functie de cuptor.
tocmai de aceea Dana a specificat verificarea prin testul cu scobitoarea, ceea ce inseamna ca poate sta mai mult/mai putin la cuptor.

Rahela Velicu 1

02.06.2021, 16:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de gutui si nuci