Prajitura cu pere

de aziz in Prajituri, 17 Noi 2011 | 5308 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • jumatate pahar de ulei(pahar de plastic de unica folosinta are 125 ml cu el masor de obicei) 
  • jumatate pahar cu lapte (acelasi pahar de plastic)
  • 75 gr zahar
  • 2 pahare de faina alba(pahar de unica folosinta ca mai sus)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • 3-4 pere
  • 2 linguri generoase caramel
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • trei sferturi dintr-un plic cu praf de copt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Se curata perele de coaja si cotoare si se taie cubulete, apoi se pun intr-un castron cu apa rece si suc de lamaie.

Punem cele doua linguri de caramel intr-o tigaie sa se topeasca si adaugam perele scurse de apa cu lamaie. Lasam perele sa se caleasca in caramel cam 15 minute pana incep sa devina stravezii, apoi lasam sa se raceasca. Ouale se amesteca cu zaharul +zaharul vanilat apoi adaugam uleiul, laptele si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. In acest amestec incorporam perele cu tot cu caramel. Punem in tava hartie de copt si punem prajiturica. Dam la cuptorul preincalzit 175-180 grade pana trece testul scobitorii, tava este cu dimensiunea de 20/30 cm .

Prajitura nu iese foarte inalta daca o doriti la volum dublu ,dublati cantitatile desigur :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]