Prajitura cu piscoturi

de Valclaudia in Prajituri, 5 Oct 2013 | 19762 vizualizari

 

mi-a placut mult o reteta pe care am vazut-o aici.... http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-triumf-26570.html . Am tinut sa precizez sursa pentru a evita discutii ulterioare! ;) Am adus destule modificari retetei, de aceea i-am schimbat si numele.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita suc de lamaie
  • 10 linguri (cu varf) faina alba, proaspat cernuta
  • 2 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de rom
  • piscoturi din comert (9 bucati)

Pentru sirop:

  • 10 linguri de zahar tos
  • 10 linguri apa rece
  • 1 sticluta esenta de rom

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 1 plic gelatina
  • 30 ml apa rece

Pentru decor:

  • 50 gr. nuca macinata
  • 50 gr ciocolata amaruie (rasa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi:

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei).

Impartim cantitatea de zahar alocata blatului.

Intai batem spuma albusurile cu 6 linguri de zahar si un praf de sare.

Mixam galbenusurile cu celelate 6 linguri de zahar. Adaugam 2 linguri de cacao proaspat cernuta, praful de copt stins intr-o lingurita de suc proaspat de lamaie si esenta de rom.

Turnam in fir subtire uleiul,apoi apa minerala.

Incorporam alternativ spuma de albusuri si faina proaspat cernuta in compozitia obtinuta.

Ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia de blat.

Asezam piscoturile la distante egale (3x3), le impingem usor in compozitia de blat si dam tava in cuptorul preincalzit pentru cca 35 min.

Preparam siropul intr-un ibric, la foc mic,amestecand apa cu zaharul si esenta de rom. Lasam sa se raceasca, apoi insiropam blatul (care inca se afla in tava).

Crema o preparam dupa cum urmeaza: incalzim cca 200 ml frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Rupem ciocolata bucatele, le adaugam peste frisca incalzita si luam craticioara de pe foc. Amestecam pana se topeste ciocolata complet si obtinem un amestec omogen. Il lasam sa se raceasca, apoi il dam la frigider pentru 15-20 minute.

Intre timp punem gelatina la hidratat in 30 ml apa rece (intr-un pahar de plastic). Dupa ce se incheaga gelatina, incalzim putin paharul la baie de aburi pana devine gelatina lichida.

Scoatem crema de la frigider, adaugam restul de frisca si gelatina, mixam la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.

Turnam crema in tava peste blatul insiropat, o nivelam, formam modele cu ajutorul furculitei. Dam la rece pentru cca 1 ora.

Scoatem prajitura de la frigider, taiem marginile cu grija, portionam prajitura, asezam bucatile pe platou, decoram cu nuca macinata si ciocolata rasa.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

Crockpot Express

- 60 %
999.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (21)

Valclaudia 1

08.12.2013, 21:31

Indiferent cui apartine ideea, exista destule diferente intre aceste prajituri. Ca sunt de mare efect piscoturile alea in blat, sunt perfect de acord! Merita incercata reteta, indiferent de cine a inventat-o. Iar de unde m-am inspirat personal, am trecut la descriere. Ce sa fac in plus, ca toata lumea sa fie multumita??

Alexandra Burz 1

28.02.2014, 08:04

reisnaor_2006 1

19.01.2015, 08:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]