Prajitura cu rabarbura

de T I M E A in Prajituri, 24 Mai 2012 | 10194 vizualizari

 

Si pentru ca este primavara am ales sa fac o prajitura usoara si racoroasa cu rabarbura.
De mica imi placea aceasta prajitura si o faceam si pe atunci tot eu :).

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • - 400 gr rabarbura
  • - 5 linguri zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - unt sau margarina pt uns tava
  • Pt blat:
  • - 3 oua mari
  • - 140 gr zahar
  • - 170 gr faina
  • - 100 ml ulei
  • - 2 linguri apa fierbinte
  • - 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbura:

Inainte de toate curatam si spalam rabarbura.

Apoi ungem tava cu unt sau margarina si presaram pe fundul tavii cele 5 linguri de zahar. Asezam peste zahar rabarbura taiata cubulete mici si apoi presaram un plic de zahar vanilat.

Pregatim un blat in felul urmator:

- separam albusurile de galbenus

- mixam albusurile tare, adaugam apoi zaharul si mai mixam 2-3 minute

- adaugam pe rand: galbenusurile, uleiul si cele 2 linguri de apa , mixand in continuare pe treapa cea mai mica

- la final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.

Turnam compozitia peste fructe si dam la cuptor timp de aprox 30 min.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor lasam sa se raceasca apoi rasturnam prajitura pe o plansa.

Taiem prajitura felii si servim!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

T I M E A 1

25.05.2012, 16:45

Ancuta si eu doar o data am facut dar am sa mai fac si am rugat-o pe mama mea sa imi puna si in congelator

diaconta 1

25.05.2012, 17:39

eu as zice ca seamana la gust cu para,poate putin mai acrisoara.

cocolina 1

25.05.2012, 21:18

foarte delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta crocanta cu rubarba si capsuni