Prajitura cu rubarba si visine

de silvi0ara in Prajituri, 18 Iul 2010 | 7165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g unt  
  • 300g faina 
  • 300g zahar 
  • 6 oua 
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • o priza sare 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 2 tije rubarba 
  • 300g visine fara samburi 
  • 2 linguri zahar brut
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba si visine:

Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,de marimea dorita,visinilor li se scot samburii.Se pun intr-un castron impreuna si se adauga peste ele2 linguri de zahar brut.

Se freaca bine untul cu zaharul,sarea si vailia pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma tare si se amesteca incet de jos in sus.Se tapeteaza tava mare de placinta cu hartie pergament,si se toarna compozitia in ea si deasupra se pun bucatelele de rubarba si visinele scurse de suc.Se introduce tava la cuptor sa se coaca la 180gC(cuptorul trebuie incins inainte)pentru 35-40 de minute.

Se face testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca prajitura este coapta.Se lasa la racit,iar cine prefera o poate pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parfum din insule