Prajitura cu strugurei si crema din piscoturi cu mascarpone

de Valclaudia in Prajituri, 15 Iun 2014 | 3097 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar tos
  • 7 linguri de apa minerala
  • 7 linguri de faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura (cu varf) pudra de roscove (karob)
  • 2 linguri de gris
  • 1 castronel de strugurei proaspat culesi
pentru crema:
  • 36 piscoturi din comert (3 pachete mici)
  • 1 cutie mascarpone (250 gr.)
  • 120 ml cafea foarte concentrata (eventual ness)
  • 70 gr. zahar tos
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
pentru glazura:
  • 200 gr. zahar tos
  • 2 linguri cacao
  • 50ml apa
decor:
  • strugurei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu strugurei si crema din piscoturi cu mascarpone:

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam praful de copt si zaharul vanilat, apoi apa minerala si pudra de roscove.

Adaugam apoi in acest amestec alternativ cate o lingura de faina si spuma de albusuri pana incorporam toata cantitatea.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul in tava. Presaram gris si strugurei.

Coacem blatul la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea.

Crema se prepara astfel:

- piscoturile se rup bucatele si se inmoaie in cafea;

-mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam cate o lingura de mascarpone.

-amestecam aceasta crema cu piscoturile hidratate si o dam la rece pentru 1 ora

Peste blatul racit repartizam crema scoasa din frigider, taiem marginile prajiturii si portionam.

Decoram prajiturelele cu glazura preparata astfel:

-amestecam zaharul cu pudra de cacao si adaugam apa. Fierbem la foc moderat pana obtinem consistenta dorita, apoi presaram bobite rosii (strugurei).

Dam la rece prajiturelele cel putin 1 ora, apoi servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu strugurei si crema din piscoturi cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

15.06.2014, 20:32

Ce grozava ti-a iesit

Ela68 1

15.06.2014, 22:05

nu intelegeam de unde "strugurei" . arata excelent

Luckycake 1

16.06.2014, 10:25

deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si crema de lapte