Profitând de minunatele vişine de pe tarabele din piaţă,am pregătit prăjiturica asta super simplă şi super bună. Reţeta-mamă aparţine bucătăraşei luminiţa20_2006, căreia îi mulţumesc.
Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, apoi se bat în continuare cu zahărul până obţinem o compoziţie ca pentru bezea.
Se adaugă pe rând gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina cernută.
Se iau 4 linguri dein compoziţie şi se amestecă cu cacaoa şi esenţa de rom.
În cuva aparatului unsă cu ulei şi tapetată cu făină, se adaugă alternativ compoziţie albă şi cu cacao şi se presară vişinele.
Se apasă butonul MENU şi se selectează programul BAKE, apoi temperatura de 180 grade şi timpul 50 de minute.
Când e gata se lasă la răcit, apoi se porţionează.
Se poate presăra cu zahăr pudră.
Poftă bună!