Prajitura delicioasa de negresa cu gem este o reteta simpla, gustoasa si pufoasa care se pregateste rapid.
Negresa este una dintre prajiturile copilariei, versatila si savurata cu pofta.
Pentru Prajitura delicioasa de negresa cu gem ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, lapte, ulei, gem, faina, cacao.
Decor:
Iata cum se prepara Prajitura delicioasa de negresa cu gem
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga laptele, gemul (eu folosesc, de obicei gem de prune) si uleiul amestecand usor. Se incorporeaza faina, praful de copt, cacaua si esenta de rom si se toarna compozitia obtinuta intr-o tava de 30 x 45 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la cuptor la foc mediu pentru 30-35 minute (facem testul cu scobitoarea).
Se rade ciocolata alba si se prasara nucile macinate peste negresa fierbinte, abia scoasa din cuptor. Se lasa apoi la racit si se taie cuburi.
Se poate pregati si in varianta de post, la fel de gustoasa, precum in reteta de Negresa de post cu gem sau cu fructe ca in reteta de Negresa cu capsuni si menta . O alta varianta gustoasa, dar in alta combinatie este si Tarta brownie, un desert excelent de gustos.
1
Praful de copt se amesteca cu faina, nu este necesar sa fie stins cu zeama de lamaie ori otet.
2
Pentru un plus de savoare, e bine sa fie un pic prajite nucile inainte de a fi maruntite.
3
Se poate servi si ca atare, fara ciocolata ori nuci deasupra.