Prajitura din albusuri cu ananas si zmeura

de katty in Dulciuri, 17 Dec 2015 | 4836 vizualizari

 

Si daca Mos Craciun este pretentios, ii facem si ceva mai fin. (Intre noi fie vorba facem si economie ca sigur ne-au ramas albusuri de la cozonaci, creme sau maioneze)

 

INGREDIENTE

  • 1 compot ananas rondele
  • 150 gr zmeura congelata
  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar + 1 pentru presarat in tava
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • crema de unt cu bezea elvetiana (5 albusuri, 250 g zahar, 250 g unt 82%grasime, un praf de sare)
  • fulgi de ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu ananas si zmeura:

Scurgem compotul de ananas si taiem rondele in jumatati. Dezghetam usor zmeura.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt presaram 1 lingura zahar si asezam jumatatile de rondele de ananas, apoi presaram zmeura.
Incintam cuptorul la 180 de grade.

Mixam bine albusirile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem  o compozitie de consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul si mixam pana se incorporeaza, apoi cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o lingura de lemn usor, pana faina se incorporeaza. Turnam compozitia peste fructe si dam tava la cuptor pana deasupra se aureste frumos (aproximativ 20-25 de minute). Scoatem tava si rasturnam prajitura invers pe un blat. Lasam prajitura sa se raceasca bine.

Intre timp pregatim crema. Punem albusurile, un praf de sare si zaharul intr-un castron de sticla pe care il asezampe o o oala cu putina apa care fierbe. Amestecam cu un tel usor pana albusurile se infierbanta si zaharul se topeste. Dam castronul jos si mixam compozitia pana se intareste si castronul se raceste bine. Untul tinut la rece pena in acest moment il scoatem si il taiem cubulete. Incepem sa adaugam cate un cubulet in bezea mixand cu viteza mica. Adaugam cate un cubulet de unt pe masura ce anteriorul s-a incorporat bine. Cand ultima bucatica de unt a fost incorporata marim viteza pana obtinem o crema untoasa. Cu un pos ornam prajirura cu crema de unt si presaram deasupra fulgi de ciocolata. Dam prajitura la frigider pentru cateva ore. O portionam in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu ananas si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dantes 1

18.12.2015, 06:14

Delicioasa!

anca_rm 1

18.12.2015, 08:05

ce prajitura frumoasa ai facut

simona72 1

18.12.2015, 10:38

Foarte buna! Numai retete faine ne-ai adus!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao