Prajitura ,,Dobos,,

de madi_marin in Prajituri, 23 Oct 2010 | 18928 vizualizari

 

INGREDIENTE

7 Foi :

  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 200 g faina

Crema caramel :

  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g margarina Delma
  • 3 linguri cu faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Dobos,,:

Se prepara crema : se caramelizeaya 200 g zahar.

Separat se amesteca margarina la temperatura camerei cu restul de 100 g zahar si cele 4 oua , iar acest amestec se toarna peste caramelul fierbinte, apoi se pune vasul din nou la foc mic si se amesteca continuu pana ce caramelul s-a dizolvat complet.

Faina se desface in putina apa rece, apoi se toarna in fir subtire in crema, se amesteca bine pana se ingroasa, apoi se da la racit.

Se pregateste compozitia pentru foi : se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile si apoi faina. Din compozitia rezultata se coc pe rand 7 foi in tava detasabila cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt . Se dau la racit avand grija sa nu se suprapuna.

Asamblare : se pun straturi alternative de foi si crema, ultima va fi foaie. Eu am uns-o cu putina frisca si am ras ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Dobos,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

RuxyRux 1

14.11.2010, 20:41

Vai cat arata de buna...azi mi-e pofta de dulce tareee

Bucataras Medi 1

21.11.2010, 17:50

oare cum de am ratat o asa bunaciune?..............

madi_marin 1

21.11.2010, 18:13

Medi....se mai intampla....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede de post