Prajitura "Ducesa"

de aalliinnaa07 in Prajituri, 7 Iul 2013 | 18747 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru foi:

  • 4 oua
  • 150 g unt
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru crema:

  • 150 g unt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 30 ml rom
  • 4 galbenusuri

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Pentru glazura:

  • 200g ciocolata de menaj
  • 2 lingurite ulei
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Ducesa":

Foile:

Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in crema de unt adaugam ouale pe rand, iar la sfarsit punem cacaua impreuna cu faina cernuta. Compozitia o turnam intr-o tava mica pe care o tapetam cu hartie de copt, o bagam la cuptor la foc potrivit 30 de minute.

Crema:

Galbenusurile le frecam cu zaharul, zaharul vanilat, laptele, faina si cacaua si le fierbem la baie de aburi pana obtinem o crema legata. Cand e gata crema o amestecam cu romul si cu untul , apoi o lasam la rece.

Bezeaua:

Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai batem aproximativ 20-30 de minute pana obtinem o bezea tare.

Glazura:

Intr-un bol punem ciocolata de menaj cu uleiul la baie de aburi pana se inmoaie.

Blatul in taiem in doua, pe o jumate din blat se pune jumate din crema de cacao, apoi bezeaua, aopi restul de crema de cacao deasupra celalalt blat si la sfarsit ciocolata topita. Se baga prajitura la rece. Se serveste ornata cu frunzulite de menta.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ducesa"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu zahar ars, nuca si frisca