Prajitura egipteana

de MIUTA in Prajituri, 27 Dec 2010 | 10775 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa.Am gasit-o pe blogul lui Lili Musat careia ii multumesc.V-o recomand tuturor celor care nu au incercat-o pana acum o sa va placa sigur.

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 160 g nuci macinate
  • CREMA 1
  • 8 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri amidon(faina)
  • 170 g unt
  • 1 esenta vanilie
  • CREMA 2
  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 120 g nuci macinate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura egipteana:

Ingredientele pentru foi le-am impartit in doua.Am facut cate doua foi sa nu se lase compozitia de albusuri.In total ies 4 foi.

Am batut albusurile(4 buc.) cu 4 linguri de zahar. Cand albusurile au fost spuma tare am adaugat nucile macinate (80g) si o lingura de faina. Am amestecat usor cu o lingura de lemn. Am copt doua foi pe dosul tavii. Am uns tava cu margarina si am tapetat-o cu faina. Am impartit compozitia in doua si am intins usor foaia cu ajutorul unui cutit. Se coc in cuptorul incins cca 10-15 min. La fel am procedat si cu celelalte doua foi.

Crema 1:

Am pus intr-o cratita galbenusurile(8 buc.), 6 linguri de zahar, 2 linguri amidon si am amestecat usor laptele sa nu faca cocoloase. Am pus crema la bain-marie si am amestecat pana se ingroasa. Am luat cratita de pe aragaz si in crema calduta am adaugat untul si esenta de vanilie.Am pus la racit crema.

Crema 2:

Topim zaharul si il punem pe o folie de aluminiu sa se intareasca, apoi il zdrobim cu un facalet. Eu l-am zdrobit in robotul de bucatarie. Mixam frisca si pe urma o amestecam cu zaharul zdrobit si nuca macinata.                                                                                  

Se umplu foile:se pune peste foaie prima data crema de vanilie pe urma crema de frisca pana punem toate foile.Ultima foaie o acoperim cu frisca si presaram nuca.Eu am pus deasupra glazura de ciocolata si nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Am prajit nuca in cuptor cca 10 minute si pe urma am macinat-o. E mult mai gustoasa si aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura egipteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

28.12.2010, 10:01

O bunatate...eu fac tortul egiptean...asa ca jos palaria!!! La Multi Ani!!!

mamaieelena 1

28.12.2010, 13:38

ce buneee acum vreau si eu

mena29 1

28.12.2010, 22:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert altfel de cremes