Avind facuta mai multa brinzica de vaci m-am gindit ca azi de Sfintii Imparati Constantin si Elena sa fac o turta frecata cu brinza dulce ca- n Banat .. A iesit o bunaciune cum zice Laura .. dar buna rau.. Sa o faceti ca nu o sa va para rau ..
Intr-un castron se pune faina si o amestecam bine cu praful de copt si sarea ,apoi o frecam cu untura sau margarina (eu am folosit untura fiindca iasa mai frageda )
se adauga 2 oua intregi un zahar vaniliat ,100 gr zahar,coaja de lamie si lapte cit cuprinde ca sa fie un aluat mai consistent sa se poata intinde bine .
Se face aluatul de cu seara si se lasa in frigider pina a doua zi .
Intro -o cratita sau castron punem brinza 300 gr zahar ,stafidele care au fost puse in prealabil la inmuiat cu esenta rom si apa,zaharul vaniliat,scortisoara ,grisul si patru galbenusuri
Apoi amestecam bine totul si adaugam la final albusurile batute spuma.
Se amesteca cu o spatula de lemn pina se incorporeaza bine .
Intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt intindem o foaie apoi punem compozitia de brinza .
Aluatul ramas il dam prin razatoare deasupra brinzei ,peste tot ca si cum am pune o alta foaie.
Dam la cuptorul in prealabil incins lasam la copt pina devine auriu aluatul de deasupra .
Scoatem apoi prajitura o lasam la rece apoi pudram cu zahar praf.
Pofta buna !
1
se poate taia dupa imaginatia fiecaruia, patrate ,dreptunghiuri sau romburi